Ce se schimba in piata asigurarilor in 2019?

Despre tendintele in piata asigurarilor in 2019, ce modificari se preconizeaza si cum evolueaza ea in perioada urmatoare

Nu sunt schimbari deosebite in piata asigurarilor in 2019, dar tendintele ne indica ca vor fi unele modificari importante in viitorul apropiat.

Specialistii vorbesc despre schimbari importante care vor urma, insa, este bine sa asteptam sa vedem exact despre ce e vorba.

Se pare ca cele mai importante schimbari se vor inregistra in piata de asigurari auto. Aici ni se indica faptul ca la nivelul lui 2019 s-au inregistrat deja modificari importante in privinta RCA-ului.

Se pare ca deja datele oferite de la finele primului trimestru din 2019 indica o crestere a valorii PBS-ului cu cca 7%. De asemenea s-au inregistrat cresteri substantiale in privinta numarului de contracte incheiate, acestea crescand cca 11%.

Se pare ca lucrurile nu sunt insa asa cum sunt aratate de cifre, avand in vedere disensiunile aparute intre asiguratori si consumatori. Nemultumirile consumatorilor sunt multe si variate. Insa, e greu sa multumesti pe toata lumea, pana la urma.

In privinta asigurarilor mutuale, o lege noua aparuta in luna aprilie ce stipuleaza cadrul necesar functionarii societatilor de asigurare, oferind cadrul legal necesar infiintarii societatilor de asigurari.

Piata asigurarilor de locuinte in 2019 sufera de asemenea schimbari, la nivelul acestui an inregistrandu-se probleme noi aparute, probleme ce au generat diverse dezbatei cu factorii implicati.

Sunt multe problemele in privinta asigurairlor de locuinte si greu sa gasesti echilibrul in acest domeniu atat de vast. Si, mai ales, greu de facut o asigurare care sa fie si atractiva pentru consumator. Se pare insa ca se misca ceva si in acest domeniu, pe segmentul asigurarilor de locuinte aparand oferte tentante.

Sunt multe probleme nereglementate si nelegiferate in domeni, asa cum spun specialistii sunt multe lacune si zone care impun schimbari legislative majore.

Printre cele mai importante zone care vor schimba modificari legislative majore, amintim aici:

  • oportunitatea incheierii politei tip PAD de asiguratori, intermediari ori PAID.
  • necesitatea initierii riscului de furtuna
  • cercetarea si achitarea daunelor de asiguratori si/sau PAID
  • elaborarea asigurarilor in coasigurare cu PAID a politei obligatorii si a celei facultative
  • inaugurarea actionariatului PAID catre persoanele fizice ori juridice cu ridicarea pragului de detinere de la 15% la 25%, fara sa depaseasca 30% din capitalul social.

In piata asigurarilor de viata se inregistreaza la nivelul anului 2019 deja o serie de schimbari.

Astfel, daca ne uitam la datele de pe primul trimestru, asigurarile de viata inregistreaza cresteri de cca 9% fata de perioada similara a anului anterior.

Totusi, Romania se afla la un procent de 21,2% din piata asigurarilor in privinta asigurarilor de viata, pe cand in Europa media este de 50% din totalul pietei asigurarilor. Asadar, suntem la un minim care nu sugereaza nimic bun.

Cresteri vor fi in 2019 in privinta asigurarilor de sanatate, tendintele simtindu-se deja in piata in acest sens.

Se pare un un imbold al cresterii pe piata asigurarilor de sanatate 2019 l-a dat sistemul de co-plata, sistem ce combina asigurarile de stat cu cele private.

Ce stim cu siguranta este ca la sfarsitul lui 2018, pe piata din Romania activau in piata asigurarilor 12 sucursale, dintre care 9 cu activitati de asigurari generale si 3 specializate in asigurari de viata.

rca-ieftin.ro%20

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies