Costuri RCA 2018

Care sunt tarifele pentru politele RCA in 2018

RCA 2018 vine cu o serie de modificari pentru persoanele fizice si juridice ce detin autovehicule inmatriculate la noi in tara. Toate aceste persoane sunt obligate sa inchie o asigurare de raspundere civila auto (RCA). Daca nu, vor plati sanctiuni destul de piparate, de la cateva mii de lei pana la sanctiuni mult mai aspre care merg pana la retinerea certificatului de inmatriculare al masinii.

Dupa cum stiti probabil, de la 1 ianurie 2018 se modifica o serie de obligatii fiscale, inclusiv pe partea de asigurari. Nici politele RCA nu fac rabat de la aceaste modificari.

In momentul de fata exista pe piata romaneasca 11 firme care incheie polite RCA, firme de asigurari care ofera astfel de contracte.

Tarifele politelor RCA 2018 difera de la firma la firma. Majoritatea firmelor (noua din unsprezece) ce au in portofoliu polite RCA detin pe platforma online proprie calculatoare pentru determinarea costului asigurarii RCA.

City Insurance – calculeaza cost polita RCA 2018
Euroins – calculeaza cost polita RCA 2018
Asirom – calculeaza cost polita RCA 2018
Allianz – Tiriac – calculeaza cost polita RCA 2018
Omniasig – calculeaza cost polita RCA 2018
Groupama – calculeaza cost polita RCA 2018
Generali – calculeaza cost polita RCA 2018
Uniqa – calculeaza cost polita RCA 2018
Grawe – calculeaza cost polita RCA 2018

Politica politelor RCA se deruleaza sub egida legii 132/2017, legea privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejuditii produse teritilor prin accidente de vehicule si tramvaie. Toate persoanele fizice si juridice fiind obligate sa se asigure.

Retineti, deci, ca polita RCA 2018 este obligatorie si cine nu-si asiura masina, cine nu are o astfel de asigurare pentru masina proprie risca amenzi usturatoare de pana la 2.000 de lei ori chiar retinerea certificatului de inmatriculare.

In 2017 piata romaneasca de asigurari a crescut, indeosebi pe segmentele de asigurari de viata si de sanatate, in vreme ce pe segmentul asigurarilor RCA piata a marca o scadere.

Pentru ca este una din asigurarile ce da batai de cap romanilor, polita RCA a tinut capul de afis al multora dintre dezbaterile tema asigurarilor din ultimii an. Nu stim daca aceasta valva in jurul politelor RCA a folosit cuiva, insa, piata ar trebui sa dea semne de stabilitate in aceasta zona.

rca-ieftin.ro%20

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies