Creste numarul locuintelor asigurate in mod obligatoriu

Sa fi devenit romanii mai responsabili? Asigurarea obligatorie a locuintei, cunoscuta PAD a avut o crestere a numarului celor ce au accesat-o.

Conform informatiilor celor de la Asigurare Imptoriva Dezastrelor Naturale, aceste polite obligatorii au crescut in procente cu 1,99% in luna mai 2020, apropiindu-se de 1,74 miliane polite efective.

In luna aprilie, numarul politelor incheiate era de 1,7 milioane, asadar avem o crestere de cca 40.000 intr-o luna.

In unele judete crestere a fost una spectaculoasa, spre exemplu in Brasov numarul politelor incheiate a fost mult mai mare, avand o acoperire de peste 33% in total judet.

Carasteristicile politelor obligatorii pentru locuinte la nivelul tarii

In Transilvania procentul este mai mare decat in restul tarii – 22%. Pe cand in Bucuresti acesta este de doar 19%, comparativ cu procentul per total Muntenia, care este de 18%.

E adevarat ca la nivelul itregii tari, tot mediul urban este fruntas, el avand un procent de 74,9%, pe cand in rural doar 25,1%.

PAID este emitentul de asigurari obligatorii de aproape 10 ani deja, iar asigurarile obligatorii emise ofera asigurari la catastrofe naturale, la cutremure, inundatii si alunecari de teren.

O polita de asigurari costa 20 de euro pentru locuintele de tipul A, a carora suma asigurata are valoarea de 20.000 de euro, si respectiv de 10 euro pentru locuintele din tipul B, care au o suma asigurata de 10.000 euro.

Pentru a i la curent cu informatiile legate de politele obligatorii de asigurare a locuintei, poti vizita platforma online www.paidromania.ro.

rca-ieftin.ro%20

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies