Informatii utile despre asigurari

Daca vrei sa-ti faci o asigurare si nu stii de unde sa incepi, noi iti dam cateva idei

Exista oferte multiple pe piata asigurarilor din Romania, fiecare dintre aceste oferte venind cu o sumedenie de informatii in spate. Pentru un necunoscator este aprope imposibil sa se dumireasca ce si cum, in special datorita bogatiei prea mari de detalii ce vin o data cu aceste oferte.

In primul rand, pentru a ne lamuri in mare cum te orientezi catre o asigurare, trebuie sa gasesti categoria potrivita.

Asadar, haideti sa vedem care sunt categoriile mari de asigurari existente pe piata de gen din Romania:
– asigurare de viata
– asigurare de sanatate
– asigurare medicala
– asigurare de locuinta si bunuri
– asigurare auto (RCA, CASCO, etc)
– asigurare de raspundere civila
– asigurare de calatorie
– asigurare de proprietati si bunuri
– asigurare de proprietate
– asigurarea afacerilor mici si mijlocii
– asigurare pentru transportatori
– asigurari tehnice
– asigurari in caz de accidente
– asigurari de credite si garantii
– asigurari maritime si de aviatie
– asigurari cargo
– asigurare agricole si de animale
– asigurare de asistenta turistica
– asigurare la incendii si calamitati naturale
– asigurare de pierderi financiare
– asigurare pentru prescolari, elevi si studenti
etc.

Acestea ar fi principalele categorii de asigurari prezente pe piata romaneasca de asigurari. Fiecare societate are in portofoliu cateva astfel de tipuri de asigurari, de regula cu subcategoriile de rigoare (de exemplu in cazul asigurari CASCO veti gasi diverse pachete in functie de societate care pot varia in functie de vechimea masinii de perioada pe care se incheie, de promotiile la zi).

Domeniul asigurarilor este unul extrem de generos, unde intalnim o sumedenie de termeni de specialitate, termeni nefolositi de obicei in limbajul curent, de zi cu zi. Daca citesti la intamplare o contractul unei polite de asigurari o sa gasesti cu siguranta multi termeni necunoscuti. Pentru ca nu trebuie niciodata sa semnezi un contract fara sa intelegi ce scrie in el, fie incepi sa te documentezi si sa cauti definitiile acestor termeni pe intelesul tau, fie apelezi la un specialist in asigurari ori chiar la un avocat de profil.

Nu e deloc greu sa gasesti informatii despre termenii utilizati intr-un contract de asigurari. Gasiti informatii bogate doar la o simpla utilizare a motorului de cautare google, in special in seciunile dedicate din Wikipedia.

Ca sa incepem cu inceputul, va spunem in primul rand ca asigurarea este o operatiune pe care o incheie un asigurator prin constituirea unui fond de asigurare la care contribuie un numar de asigurati (pe diverse categorii de riscuri) si prin care un numar de asiguri sunt despagubiti utilizand resurse din fondul constituit la care se adauga si valorile altor actiuni desfasurate de asigurator.

Deocamdata ne oprim aici cu acest prolog dedicat asigurarilor si promitem sa revenim cu detalierea tuturor acestor categorii de asigurari si cu alte informatii utile pentru voi, cei ce doriti sa incheiati o polita de asigurare in conditii optime, in perfecta cunostinta de cauza.

rca-ieftin.ro%20

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies