Plata asigurari de sanatate fara venit 2019

Pentru ca o persoana fara venit sa dobandeasca calitatea de asigurat, trebuie sa plateasca asigurari de sanatate in cuantum stabilit de lege.

Persoanele care nu obtin venituri fiscalizarre, nefiind scutite de la plata contributiei de asigurari de sanatate platesc in 2019 1.248 de lei.

Astfel, contributia asigurarilor sociale de sanatate pentru persoanele ce nu obtin venituri fiscalizate are aceasta valoare de 1.248 de lei, aceasta suma reprezentand cuantumul contributiei e asiggurari de sanatate pentru intreg anul 2019.

Plata contributiei CASS in 2019 la sistemul asigurarilor de sanatate pentru persoanele cu venituri se poate face urmand aceasta cale:

  • se depune declaratia unica. Persoane care nu obtin venituri fiscalizate, vor depune declaratia unica la Fisc, doar astfel vor putea sa beneficieze de servicii medicale decontate de Casa de Asigurari de Sanatate.

In anul 2019 aceasta declaratie unica se transmite Fiscului online.

Orice persoana fara venituri devine asigurat din momentul in care a depus declaratia de venit la ANAF.

Va fi dificil pentur persoanele fara venituri sa depuna declaratia pentru ca multe dintre acestea nu sunt familiarizate cu sistemul informatic, si nici sistemul informatic nu merge struna, cum s-ar zice.

Din pacate, nu doar persoanele fara venit sunt impiedicate sa depuna declaratia online, ci si restul asiguratilor obligati sa transmita online declaratia de venit.

Contributia asigurarilor sociale de sanatate se activeaza practic in momentul in care depui declaratia. Atunci practic tu apari in sistem ca avand asigurare de sanatate.

Fiecare casa de asigurari din tara si-a luat masurile ei de precautie, astfel incat cei ce nu au resit sa depuna declaratia online sa beneficieze de servicii medicale gratuite. Spre exemplu, Casa de asigurari de Sanatate Bucuresti solicita de la cetateni copii dupa buletin si o copie dupa declaratia inregistrata la ANAF.

Cat costa asigurarea de sanatate in 2019 pentru persoanele ce nu incaseaza venituri?

Suma pe care persoanele fara venituri o vor plati in acest an pentru CASS este de fix 1.248 de lei.

Aceasta suma reprezinta o cota de 10% din cumulul a sase salarii minime brute pe ecnomie, care au valoarea de 2.080 de lei.

Bine, s-ar putea sa fii in situatia sa nu doresti asigurare de sanatate, si atunci nu esti obligat sa depui nicio declaratie la ANAF.

Persoanele fara venituri care doresc asigurari trebuie sa depuna declaratia unica, bifand pe platforma online casuta cu persoana fara venituri ce opteaza pentru plata CASS.

Daca declaratia se depune dupa data de 15 martie, plata asigurari se face proportional cu numarul zilelor ramase din an.

rca-ieftin.ro%20

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies