Verdea – alba

Cartea verde n-o sa ai fie verde, isi schimba culoare intre timp, devenind alba.

De la 1 iulie Cartea Verde a deenit alba, folosindu-se pentru realizarea ei hartie de culoare alba, si nu verde cum era in trecut.

Asigurarea Cartea Verde cea care ne asigura impotriva daunelor auto rutiere se tipareste din aceasta luna pe hartie alba in locul celei verzi din trecut.

Acest lucru a fost facut cunoscut publicului de catre Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (BAAR).

Aceasta hotarare in privinta schimbarii culorii este in acord cu sistemul Cartii Verzi, neafecand in vreun fel detinatorii acestei asigurari.

Valabilitatea Cartilor Verzi deja emise ramane neschimbata, ele mentinandu-se pana la expirarea viitoare.

Cei de la BAAR au facut si doua recomandari:

  • cei care calatoresc in statele membre ale sistemului Cartea Verde, sa se asigure ca detin asigurarea pe suport de hartie pentru a o prezenta la un viitor control
  • fiecare calator trebuie sa se asigure ca aceasta polita Cartea Verde este valabila in tarile pe care urmeaza sa le viziteze pe intreaga durata a calatoriei.

Ce reprezinta cartea verde?

Acest act numit Cartea Verde este un certificat international de asigurare, in baza caruia detinatorul vehiculului este asigurat in privinta raspunderii civile pentru pagube produse prin intermediul vehiculului caruia ii este proprietar ori utilizator.

Cartea Verde este un act distinct ce va avea din acest an culoarea alba, aceasta identificare fiind similara in toate statele Spatiului Economic European.

Pentru a afla in care tara este valabila cartea verde, trebuie sa vezi ca simbolul statului este taiat cu X-ul de pe formular.

Cartea Verde este un document valabil pe teritoriul statelor membre, dar si pe teritoriul Norvegiei, Lichtenstein-ului, Elvetiei si Serbiei.

Daca simbolul tarii unde doriti sa calatoriti este barat ori taiat, atunci trebuie sa incheiati o asigurare la unul din asiguratorii romani, o Carte Verde, alta decat RCA-ul pe care l-ati incheiat.

Cei ce nu detin o asigurare Carte Verde, pot fi amendati de statul pe care-l traverseaza, in acord cu legislatia fiecarui stat in parte.

Cei de la BAAR precizeaza ca incepand din 1 iulie 2020 societatile de asigurare din Romania vor folosi hartie alba pentru tiparirea Cartii Verzi.

rca-ieftin.ro%20

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies